"Och här ser ni Krutov, med ett ansikte endast en mor kan älska." - Arne Hegerfors

-

22.12.09

Listdags

Innan jag kliver på jullov på allvar tänkte jag avsluta med ett antal listor i alla dess former för att försöka sammanfatta höstsäsongen för AHC, dess exporter och lite övrig svensk/internationell hockey.

Höstens AHCare (i AHC A-lag)

6. Fredrik Bengtsson. Många som tvivlade om en brunkare från div.3 skulle hänga med eller ha något att göra i div.2. Tycker Bengtsson har bevisat motsatsen. Alltså raka motsatsen. Han är ingen förstalinespelare, ska han inte vara heller. Samarbetet med Fridlund och Barken i tredje har varit riktigt bra och kan Bengan bara späda på sitt fysiska spel ytterligare ett snäpp samt bättra på sin defensiv, kommer han vara en av säsongens bästa spelare när vi summerar.

5. Thomaz Andersson. Låg i dvala större delen av hösten, men har nu börjat hitta både målet och målgörande lagkamrater. 2+2 i sista matchen mot Viking visar ju tydligt att det inte handlar om glömska utan att det bara varit lite låst i Thomaz spel. "Efter jul" har varit en återkommande ursäkt och som det verkar håller han sitt ord. Sen ska vi inte glömma allt jobb utanför isen han gör för AHC. 10 Thomaz till i föreningen så hade AHC varit en flefri förening. Snudd på i alla fall.

4. Marcus Ittonen. Var bara med typ nio matcher (försäsong inkluderad) men visade att det finns anledning att längta efter nästa säsong. 3 mål och 3 assist på 6 matcher som back får ses som snudd på häpnadsväckande i Arvika HC om man ser till de sensate säsongernas poängskörd bland backarna.

3. Tommy Karlsson. Har utvecklats till Arvikas bäste defensive back skulle jag vilja påstå. Inga poäng framåt, men fortsätter han spela som han gjort hittills i år, behöver han inte göra några poäng för min skull i alla fall. Om han själv vill, finns nog chansen till division 1 spel nästa säsong.

2. Daniel Berntsson. Här har vi killen med hjärta för klubben. En av lagets mest lojale, ger allt i alla situationer. Har spelat med en sargad handled seden några omgångar tillbaka, men har tejpat och kört på. Daniel har verkligen gjort skillnad i år, och måste vara på väg mot sin poängbästa A-lagssäsong(?).

1. Svårt att viga förstaplatsen till någon annan än Patrik Eriksson. Skulle säkerligen spelat division 1 hockey i vinter om han velat, men skrev istället på för två år i AHC. Tack för kaffet! Har haft poängtorka senaste 4-5 omgångarna, men de tio första omgångarna snittade han 2p/match!

Höstens AHCare (junior/pojklagen)

6. Oskar Lang. Vilken lirare! Minst men störst på plan. Ni som sett grabben lira, vet vad jag menar. Ni som inte fattar vad jag menar, åk ut och kolla en U-16 match efter nyår och följ denne lirare.

5. Anton Brask. En yngre upplaga av "Bengan" och har visat framfötterna i A-laget. Rivig spelare som skulle behöva utveckla sitt målgörande för att spetsa till sin spelstil.

4. Jesper Dagerbäck. En av mina stora favoriter i hela AHC. En kämpe i klass med Magnus Nordlind och Danne Berntsson. Gör ytterst sällan en dålig match och hans samarbete med Pontus Strömvall har varit till både J-18lagets och CHC A-lags fördel. Hoppas mycket på Jesper och att han ges chansen i A-laget efter nyår. Helt klart en kille för träningstruppen.

3. Erik Olsson. Åker inte snabbast, passar inte bäst, skjuter inte hårdast och är inte störst på plan. Lik förbannat lyckas han vara på rätt ställe och har vekligen tagit tillvara på chansen han fått i A-laget under hösten. Väntar väl på svar från hockeygym i Mora och självklart hoppas jag han får chansen där. Skulle fallet vara det motsatta blir jag ännu gladare för det betyder förmodligen att han tillhör AHC även nästa år.

2. Adil Salehi. AHCs förste kurd att spela i A-laget, som han själv uttryckte det på julbordet häromdagen. Skön kille som fick en något otacksam roll som ordinarie back direkt då vi fick manfall på backsidan. Har höjt sig match för match och stor bidragande faktor är Adils "mentor" Marcus Ittonen. Ittonen har öst konstruktiv kritik över Adil som sugit åt sig som en tvättsvamp. Han är långt från fulländad som back, men jag vet att "Itto" ser mycket i Adil och han är en spelare som kommer fortsätta bli bättre och bättre för varje match han spelar.

1. Pontus Strömvall. Vad som har hänt Strömvall den här säsongen har jag ingen aning om. Han har gått från att vara en loj kille som mest var med för att bara spela lite, till att vara J-18s bäste spelare (kanske med reservation för Philip Andersson, men jag hoppas ju på att Phille är med i A-laget efter nyår). I J-18 har han tillsammans med Dagerbäck utvecklats på ett fantastiskt sätt, som jag tror väckt lite tankar hos honom. Han har kanske börjat insett att det här kan leda nånvart och har, som Bosse Sandberg skulle sagt, till och med hittat dörren som leder in till gymmet. Fysiken är väl kanske det som hindrat honom från A-lagsspel hittills, men jag lovar att om Roger ger honom chansen kommer han ta den.

Höstens AHCare (export)

6. Stefan Kask (Grums IK). Skulle koncentrera sig på J-20 spel med elitlaget, men fick chansen i A-laget och blev kvar. Spelar faktiskt för det mesta med legenden "Bomben" Boström och de verkar ju fungera bra ihop.

5. Jim Engström (Mora IK). Mycket uppskattad i Mora IK där han på typiskt "Jim"-manér kämpar och sliter till sista droppen. Har en egen
Fan-sida på Facebook tyder väl på att han är skapligt uppskattad i "Världens bästa gäng".

4. Micke Johansson (Hamilton Bulldogs). Kanske inte gjort någon succésäsong, men han har i alla fall tagit klivet till AHL och det är ju ingen AHCare som gjort tidigare. 1 mål på fem matcher tro jag och blir han bara helt skadefri tror jag det finns chans att se honom på Viasat Hockey eller ESPN America inom en framtid.

3. Henrik Olsén (Mora IK) Laget har väl gått sådär i J-20 men för Henrik har det gått bättre. Har fått testa både spel i landslaget och Alllsvenskan så det är ju klart att det ger en pallplats på den här listan. Grym på att teka är han också, märkte jag igår.

2. Peter Nolander (Brynäs IF). Är på väg mot sin poängbästa säsong i ES och ges mer och mer speltid.

1. Victor Berglind (Brynäs IF) Svårt att bortse den grabbens framfart. Tog J-20 SM-guld förra säsongen och var given i landslaget. I år har han fortsatt göra bra ifrån både i Brynäs J-20lag men även i A-laget där han skrapat ihop en assist. Landslagsspel har det blivit även den här säsongen och räkna med Berglind när JVM-truppen tas ut nästa år.

Division 2 VäB:s bästa

6. Jonas Hellqvist (Nor IK). Poänggörare av rang och hur många procent av Nors mål/assist han gjort vet jag inte, men det måste vara en rätt stor del.

5. Patrik Eriksson (AHC) En av seriens bästa forwards och han har varit bland de bästa på plan varje match (trots stora problem med ett knä).

4. Kristoffer Myrén (Grums IK) Ett av seriens absolut bästa skott. Laddar från knävecket sen bara smäller det.

3. Petter Skoglund (Kil AIK) Precis som Hellqvist en pålitlig målgörare, men i ett bättre lag, klart man hamnar några snäpp högre på listan.

2. Ziga Oblak (Åmål SK) Speedkulan från Slovenien är i mitt tycke seriens bäste forward. Mest för att han är så j-vla svår att få tag på, som en oljad blixt.

1. Andreas "Karlan" Karlsson. Känner denne helsköne hockespelare sedan många år tillbaka och han var väl ingen som direkt utmärkte sig, frånsett hans fantastiska klubbteknik. Inför säsongen gick han från Forshaga till Grums och det var tydligen tungan på vågen. Seriens bäste back och spelare. Jo, så ärrä!

Höstens "lite allt möjligt"

Open-ice: Förutom den jag själv åkte på mot Viking, så ligger nog Salehis tackling på en Karlskogaspelare bra till hands att ta första platsen. Initiativet till tackling kom från KHC-spelaren som tog sats från eget bås, rätt över isen till andra långsidan för att vräka in Adil i sargen. Adil bara satte emot och KHCaren fick en flygtur som hette duga.

Spökligaste: Forshagas ishall är som så oftast publiktom, trots att laget gör en kanonsäsong. Mycket märkligt.

Bästa hockeymatch: Förutom de som kommer spelas i JVM och KAIK-AHC 4-5, så är säsongens
bästa hockeymatch inte spelad än.

Komma-ur-depression-tips: Känner du någon gång att allt går emot dig? Inget funkar och alla klagar på dig, inget du gör är till din fördel och du känner att ingen/inga kan ha det värre än mig. Jodå, klicka in dig
här och du är botad. Om du inte är Vikingspelare förstås.

Bäste spelare (i Sverige): Peter Forsberg, nough' said.

Bäste spelare (resten av världen): "The Great 8" Alex Ovetjkin, även där, nough' said.

På Önskelistan:

  • Ett nyförvärv till AHC den 3:e januari. Hoppas, hoppas, hoppas...
  • JVM-guld till Småkronorna.
  • En skivstång till mig själv, kanske några "vitamintabletter" också.
  • Rocky-boxen i bussen till AHCs bortamatcher.
  • En videokamera monterad på Tommy Karlssons huvud, så han vet vad han gjort dagen efter en utekväll.
  • En vit sko till Tommy Karlsson så han har två, efter julbordsincidenten.
  • Dagsskift till Tobias Olsson på Scanmodule.

Sådär, då kliver jag på jullov. God jul till er alla!

/1960

1 kommentar:

  1. Skön lista och roligt länkat :) jämfört med Viking verkar det gå som på räls för oss i CHC, åtminstone sett till kritiken :) Håller med om Strömvall/Dagerbäck. visar upp en mycket fin inställning och attityd, något som säkert har bidragit till utvecklingen

    SvaraRadera