"Och här ser ni Krutov, med ett ansikte endast en mor kan älska." - Arne Hegerfors

-

6.12.09

Inför: ÅSK-AHC

En väntad tuff och mycket viktig drabbning för båda lagen. Arvika och Åmål är två lag som lidit av samma problem hittills i serien. Det har inte gått som det varit tänkt, och båda lagen jobbar lite i motvind med att hitta ett vägvinnande spel.
AHC har två poäng tillgodo på ÅSK, så matchen idag får ju ses som en riktig "6-poängsmatch". Åmål har segrar mot Hammarö, Viking, Forshaga och Nor. Fyra matcher har slutat oavgjort (Köping, Nor Hammarö och Hallsberg) och fem förluster (KAIK, Grumsx2, KHT och Flyers). Det som imponerar hos Åmål är ju inte direkt att man inte vunnit sedan 11/11, men däremot senaste matchen då man kryssade mot hemmastarka Hallsberg på en onsdag. Bra gjort att få bussresan ur benen och ta poäng i Sydnärkeshallen.
På försäsongen möttes Arvika och ÅSK en gång, i Åmål, och hemmalaget vann med 5-3 om inte jag missminner mig.

Hur går då dagens fight? Arvika mönstrar ungefär samma lag som mot Flyers, med den stora skillnaden att Bengtsson är tillbaka i tredjelinan. Viktigt säger jag bara, för mot Karlskoga märktes det tydligt att Bengtsson behövs för att Fridlund och Olsson ska komma till sin rätt.
Åmål har farliga kort i Dan Lindahl, Pasi Pitkänen och framförallt unge slovenen Ziga Oblak. En riktig speedkula som AHC måste plocka bort i mittzonen. En kul notis är att Andreas Engberg i Åmål gör sin 500:e match i Åmålströjan mot AHC ikväll. Vore ju skönt om han fick ett riktigt dystert jubileum.
Jag skulle tro att Åmål kommer vara det spelförande laget och AHC kommer, precis som mot Flyers, få hämta upp underläge. Det räcker till en poäng och det är ett bra resultat mot Åmål på bortaplan. Matchen slutar 3-3 och målskyttar blir Jonny Åsvik x2 och Patrik Eriksson.

Ge gärna synpunkter och era åsikter i kommentarsfältet.

/1960

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar