"Och här ser ni Krutov, med ett ansikte endast en mor kan älska." - Arne Hegerfors

-

19.12.09

Jullov

Det var grejer de, när man fick kliva på jullov efter en tung hösttermin på Solbergagymnasiet. Lite samma sak känner nog Arvikas hockeygrabbar och även andra lags spelare. Vissa behöver lovet som en liten uppbyggnadsperiod, vissa för lite uppvilande. Vissa hade säkerligen velat kliva på lov bra mycket senare. Jag pratar om lag med formen inne, som Kil och Hallsberg.

Var i Kil igår och kollade på Kil-Grums. Årets match var det sagt. Blev inte mycket match av det. Kil var alldeles för bra och Grums är klart och tydligt i en svacka. Fördelen med Grums lag är att svackan visar sig ju nästan bara mot topplag.
Matchen slutade 4-2 till Kilingarna och det var först i slutet av tredje som Grums gjorde sina två mål. Grums spelade alltför omständigt, gick bort sig i försvarszon och hade svårt att komma till avslut. Kil spelade en fröjdig hockey med fart och finess. Enda spelaren som sinkade spelet var nyförvärvet Falk. En utomordentlig hockeyspelare på många vis, men han har en tendens att alltför ofta göra allt själv. Pucktransport är hans melodi och det passar inte in i Kils spel. Nu spelar han ju i seriens kanske bästa kedja tillsammans med målkungen Petter Skoglund och rivjärnet Oskar Södergren, men frågan är om han fungerat lika bra utan sina radarpartners?

Kil ser som sagt starka ut och det blir en oerhört trevlig lördag när de gästar CQA den 23:e januari. Mycket folk på läktaren och förhoppningsvis ett j-vligt taggat AHC som vill rubba serieledaren (tror dom är kvar på förstaplatsen då).

/1960

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar