"Och här ser ni Krutov, med ett ansikte endast en mor kan älska." - Arne Hegerfors

-

12.12.09

inför: Nor IK-AHC

Andra matchen på tre dagar för AHC och efter den väntar ytterligare en match på onsdag innan man får ta julledigt. Både matchen mot Nor och den mot Viking är matcher som bör sluta med AHC-seger för att skapa lite julfrid bland kommunens hockeyintresserade.
Nor gästade CQA i seriens första omgång och tog då en 4-2 seger. Marcus Ittonen och Fredrik Larsen gjorde AHCs mål då men ingen av dem är med imorgon. Som tur är så kanske storebror Östling hittat målformen och kan dubbla sin målskörd imorgon. Dennis Schirmer är tillbaka vilket skänker stor trygghet bakåt, skönt att spela med sex backar istället för fem.
Nor har stor spetskompetens i Hellqvist, Ekegren och Messfeldt som står för det mesta framåt. Största problemet AHC hade senast var (förutom tidigare nämnda spelare) Nors stenhårda forechecking, som tydligt fick AHCs backar ur balans. Med KHT-matchen i färskt minne hoppas jag våra backar har lärt sig läxan och spelar enklare i egen zon, för mot KHT fanns ofta tendenser till långsamt agerande vilket straffade sig i tappade puckar.

Jag tror att AHC tar sig rejält i kragen imorgon och tar en trea, trots tufft motstånd. Vi ska ha i minne att Nor faktiskt besegrade Grums i Norvalla, så att vi har med ett bra lag att göra, råder det inga tvivel om.
Norvalla ja, upprustat för 5-7 miljoner av Karlstad kommun, ska bli trevlig att besöka för en gångs skull. Ska bli kul att se vad de åstadkommit. Kommer ihåg en dust jag hade med Kjell Lorén en gång om att Norvalla var pinsam att lägga en Resport Trophyfinal i, med tanke på vad andra hallar i Värmland har att erbjuda. Lorén pratade då om att Nor IK inte skulle lastas för att dom hade en skithall, utan det skulle minsann K-stad kommun göra. Nu hade jag ju inte lastat Nor IK för att dom har en skithall. Hade inte spelat någon roll om så Detroit Red Wings hade haft Norvalla som hemmahall, det är (var) en skithall ändå. Jaja, kul att K-stad kommun tillslut lyssnade på mig (och Kjell) för det är väl trots allt den enda hall de förfogar över?

/1960

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar