"Och här ser ni Krutov, med ett ansikte endast en mor kan älska." - Arne Hegerfors

-

1.12.09

Sista utposten

Målvakter står ju alltid först i protokollet, så varför inte inleda med ett inlägg om dom.

Målvakter har ju alltid setts som speciella människor, och då snackar vi inte bara ishockey. För att ställa sig i ett bandymål eller handbollsmål krävs både stort mod, goda reflexer och en stor portion galenskap.
Inom hockeyn finns många målvaktslegender.

I Arvika hittar vi Bo Johansson a.k.a "Boa". Finns många anekdoter om den mannen, både sanna och vissa med inslag av modifikation. Att han jagat spelare av isen för slagskott på uppvärmningen hör nog till dom sanna. Hade spelarna tur slutade det med ett rapp i knävecket med målvaktsklubban. Andra hade kanske inte samma tur.
Favoritmålvakten från min barndom hette, och heter fortfarande, Jarmo Myllys. En av de bättre och definitivt mest färgstarka målvakter som spelat i elitserien och den mannen slog det också slint för ibland. Hans meriter på eliteprospects är imponerande, mål gjorde han också. Synd att de inte har utvisningsstats.
Myllys ligger dock i lä bakom den här mannen, min favorit på senare år (trots att han faktiskt slutade för Myllys). Han är bara helt fantastisk. Målskytt även han.
I Arvika har vi en målvakt som heter Andreas Zetterström. Om han inte tagit inspiration från burväktaren i videoklippet, tror jag vi har med jordens klaraste fall av dubbelgångare att göra. Kanke inte utseendemässigt förvisso, men verkligen i allt på isen.

/1960

2 kommentarer:

  1. Ska följa din blogg.
    Kör hårt 1960! =)
    //Falken

    SvaraRadera
  2. Tack Falken, själv klickar jag nog in mig på din blogg ett tjugotal gånger per dag för uppdateringar:)

    SvaraRadera