"Och här ser ni Krutov, med ett ansikte endast en mor kan älska." - Arne Hegerfors

-

2.12.09

AHC - HC Flyers eftersnack

Det blev bara en pinne för AHC i mötet mot Karlskoga ikväll och mitt tips gick alltså åt skogen. Det var en minst sagt låst tillställning och högerspalten i matchprotokollet kan inte ens varit en tredjedel fullt. Fyra mål och fem utvisningar. NIO händelser av protokollvärde. Skönt för domarna, som faktiskt verkade ha bråttom hem med tanke på alla icing wash-outs. I tredje perioden var det snudd på parodi, det vinkades av icing åt båda håll och varken AHC eller KHC förstod varför.

Den nya bytesregeln vid icing verkar ha förvirrat domarna och de vet inte vilket lag man ska gynna, det lag som slår ifrån sig eller det lag som trycker på. Enligt mig råder det inga tvivel om vilka som ska gynnas. Ett lag som bara slår ifrån sig för att få byta efter en längre tids försvarande ska väl inte belönas för det genom att få icingen avvinkad och chans till snabbt byte. I NHL väljer man ju wash-out före icing, och det kanske är efter den linjen de svenska domarna börjat gå. Synd att det var just icingbedömandet de valde att anamma.

Tillbaka till matchen således. Erik Olsson fick göra sitt första A-lagsmål (nåt rätt ska man ju ha) och Schirmer gjorde sitt andra mål på lika många matcher. Kul med målgörande backar i AHC, var några säsonger sen. Två mål till så har Schirmer gjort lika många mål som alla backar i AHC gjorde tillsammans förra säsongen.
Förra säsongen stod backarna för 4,6% av målen. I år är siffran 17% än så länge. Ska kolla samma siffror efter 28 omgångar.

När försvinner målnollan för storebror Östling? Inte ett mål förra säsongen och fortsatt torrt krut i bössan även i år. Tur att han är grym i det defensiva arbetet.
Vi kör ett litet tips gällande Östlings kommande islossning:

När och hur gör A. Östling sitt första mål?
1. Rakar in en retur i PP mot Åmål på söndag
X. Avgör derbyt mot Grums med ett mäktigt slagskott från blå
2. Han gör det i lördagsmatchen mot Kil. I samma match gör han två mål till och blir förste AHC:are för säsongen att göra ett hat-trick

Vad tror ni gott folk?

/1960

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar