"Och här ser ni Krutov, med ett ansikte endast en mor kan älska." - Arne Hegerfors

-

1.12.09

Inför: AHC - HC Flyers

Värmlänningarna från Örebro län kommer till CQA imorgon. Både Arvika och Karlskoga har segrar i senaste omgången att försvara, och ett lag kommer alltså förmodligen ha en vinstsvit efter morgondagens möte.

Läget i Arvika:
Vinsten mot Köping på bortaplan var en fröjd för tränarduon Sjöström/Ittonen där AHC gjorde det mesta rätt med reservation för 10 minuter i andra perioden. Styrspelet fungerade mycket bra och den tongivande tredjekedjan dominerade. Två mål från Bengtssons klubba och ett från Erik Fridlunds blev tredjekedjans facit framåt. Dennis Schirmer och David Svensson stod för de återstående två.
På dagens träning stod Berntsson och Eriksson över isträningen och körde gym istället. Isträningen bestod i mångt och mycket av spel i olika former, och avslutades med 20 minuters "fri aktivitet" där många valde ordentlig nedjogg+stretch medan andra nötte avslut på isen.
Mot Karlskoga ställer man upp utan Bengtsson som är borta på jobb och Robert Frost är borta även denna match. Bengtssons plats fylls upp av Martin Sundvall som i söndags stod för två mål när han representerade J-18laget som föll mot Forshaga med 10-5.
Robert Frosts plats fylls även denna match upp av Thomaz "Lorden" Andersson som ju kamperade ihop med Eriksson och Berntsson även mot Köping i söndags.
Med som extraspelare är Magnus Nordlind som är tillbaka från en tids sjukdom, samt junioren Anton Brask.
Laget ser alltså ut som följer:
MV
Kristoffer Östling
1:a
Tommy Karlsson - Dennis Schirmer
Thomaz Andersson - Daniel Berntsson - Patrik Eriksson
2:a
Adil Salehi - Andreas Östling
David Svensson - Jonny Åsvik - Erik Olsson
3:e
Krister "EPA" Karlsson - Fredrik Larsen
Martin Sundvall - Erik Fridlund - Markus Olsson
4:e
Anton Brask - Magnus Nordlind
MV 2
Christoffer Ahlström
Hur ser det då ut i Karlskogalägret? Första mötet för säsongen och de har väl, precis som AHC, varit svajiga. Fyra segrar (Viking, Åmål, Nor och Köping) en oavgjord (första derbyt mot KHT, 6-6) och sju förluster (Hallsbergx2, Hammarö, Kil, Grums, Kristinehamn och Forshaga)
I senaste matchen var det stirrigt till en början och genomgående dålig fart på spelet, enligt KHCs hemsida. Vad som var positivt var inställningen.
Karlskoga är ett ungt lag där drygt 65% av utespelarna är under 20 år. Man har dock rutinerade och pålitlige Sammy Svensson samt målfarlige Rikard Karlsson i anfallsstyrkorna. Backen Säily gör sällan en dålig match heller. Så mycket mer än det vet jag inte om dem.
Personligen tror jag hemmaplan och bättre inställning fäller avgörandet imrogon. AHC visade prov på stort lugn när man i söndags tappade sin 2-0 ledning till 2-2, men ändå behärskat jobbade sig ur svackan och vann med komfortabla 5-2.
Östling i mål såg bra ut på träningen idag och tillsammans med skärpta backar kan de stå för en tät defensiv imorgon. Framåt kliver förhoppningsvis -SON-kedjan fram (Andersson-Berntsson-Eriksson) men även andra- och tredjekedjan innehåller ju måltjuvar i Åsvik, Sverre och Fridlund. Kanske dags för Erik Olssons första A-lagsmål?
Matchen vinner AHC med 4-2. Väl mött i CQA imorgon!
/1960

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera