"Och här ser ni Krutov, med ett ansikte endast en mor kan älska." - Arne Hegerfors

-

1.12.09

CHC - Säffle HC 7-6

Charlottenberg blev alltså andra lag att besegra div.2 satsande Säffle när man ikväll hemmavann med 7-6. Av de duktiga juniorer som ingår i AHC/CHC-samarbetet var endast målvakten Andreas "Z" Zetterström med, men gamla AHC-ansikten finns det ju gott om ändå i Mats Thalin, Ola Gustafsson, Anders Gustafsson, Anders Wester, tränaren "Pidde" Olsén och Jesper Bergkvist. Vet inget om deras medverkan eller icke, men eftersom det var hemmamatch och inte bortamatch i Valhall, Hagfors så är det ju troligt.

Samarbetet AHC och CHC emellan har, vad jag kan se hittills, fungerat mycket bra. Juniorer som Pontus Strömwall, Jesper Dagerbäck, Fabian Sandberg, Alexander Forsman och Andreas Zetterström har fått prova på seniorhockey och skött sig riktigt bra, samtidigt som Charlottenbergsjunioren Henrik Gren fått spela juniorhockey med AHCs J-18 (och självklart även seniorhockey i CHC) vilket garanterat varit givande för både honom och J-18.
Särskilt givande verkar det ha varit för Pontus Strömwall som har tagit ett stooort steg i sitt spel i år. Framgången har fött träningsvilja och jag blir förvånad om han inte får chansen i AHCs A-lag denna säsong.
Även Dagerbäck har utvecklats på liknande sätt som Strömwall och har även han stor chans att ta en plats i alla fall i A-lagsträningstruppen efter jul.
Stor del i detta samarbete har Bosse Sandberg, som jag vet har kört ett antal turer till Charlottenberg med ungdomar denna höst. Skönt med eldsjälar.

/1960

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar