"Och här ser ni Krutov, med ett ansikte endast en mor kan älska." - Arne Hegerfors

-

16.12.09

Arvikollen 2.0

Dags för uppdatering i "Arvikollen". Ny på listan för denna vecka är David Tindefjord, Mora IK, som jag helt glömde bort förra veckan.

Vi börjar dock "som vanligt" med Micke Johansson, Hamilton Bulldogs. Har gjort comeback sedan senaste Arvikollen och stod för en balja i första matchen som Hamilton vann. Efter det har det blivit ytterligare en seger och nu igår en förlust. Hamilton återfinns på andra plats i sin division och på en tredjeplats i den västra "conferencen".
Skönt för Micke att vara tillbaka i spel. Enligt förra matchens protokoll verkar det som Micke i alla fall startade matchen i förstafemman, så han verkar ju vara på rätt spår.

Brynäs Arvikingar, Victor Berglind och Peter Nolander, har haft bra stunder på olika vis den senaste veckan. Victor gjorde sitt första ES-poäng i matchen mot HV, när han med en snygg assist gav Magnus Kahnberg chansen att göra mål. Matchen förlorade dock Brynäs och ligger under juluppehållet på den 8:e och sista slutspelsplatsen.
För Brynäs J-20 lag väntar fortsättningsserie efter jul, med de 8 bästa lagen i Sverige. Brynäs tog den sista slutspelsplatsen, men laget har tydligen inte samma flyt som förra året och har verkligen fått kriga för varje poäng. Fokus ligger också självklart på att få spela seniorslutspel för Berglind. Med ena foten inne känns det som ett mycket rimligt mål och det vore ju fantastiskt kul för Victor.
Nolander har haft en trevlig vecka på annat sätt. En liten grabb tillkom i Peters familj, alldeles lagom till juluppehållet. Förmodligen gläds Berglind lite extra eftersom det var Peters plats han fick ta.
För Brynäs väntar nu ledigt tills på fredag vilket ju passar nyblivne fadern alldeles ypperligt.

Henrik Olsén, David Tindefjord och Jim Engström, Mora IK, då? Jo, Jim Engström har kommit tillbaka från skadan och har gjort flertalet ispass samt comeback i Moras J-20 div.2 lag och svarade där för två mål. Han blev också, liksom Olsén och Tindefjord, uttagna i den preliminära truppen till FMM Matson cup.
Tindefjord vaktade buren senaste J-18 matchen, mot Brynäs, och gjorde det med bravur. Matchens bästa spelare enligt tränaren och det lovar ju gott för matcher i J-18 allsvenskan som drar igång efter jul.
Olsén fortsätter göra bra matcher i J-20, blev tyvärr inte uttagen till landslagslägret i Rimbo, men har en tå inne i Moras A-lag. Moras J-20 elitlag har tyvärr inte gått lika bra. En nästsista plats blev det, men Olsén har ändå stora förhoppningar på att ta Mora till slutspel via "bakvägen" genom att vinna fortsättningsserien efter uppehållet (enl. intervju i AN 091216).
Bara att önska lycka till åt alla grabbarna i MIK!

"Lillis" och Sundvall har hunnit med att spela derby sedan senaste "Arvikollen" och det vann man (som vanligt?) med 4-1. Henrik Sundvall stod för två assist och verkar ha kommit till sin rätt i andrakedjan tillsammans med Tobias Forss och Jesper Gustafsson. Med de två assisten tog han sig upp på en femteplats i interna poängligan med 17 poäng.
I söndags tog man en meriterande seger borta mot Mariestad med 7-4. Visserligen var Mariestad redan Allettanklara och hade ingenting att spela för, men seger som seger.
Ikväll väntar Vita Hästen i årets sista hemmamatch.

Farjestads U-16 lag har fortfarande usel uppdatering, så något nytt om Johan Olofsson och Jacob de la Rose har jag tyvärr inte. Dåligt grävande från mig kanske, men man kan väl kräva lite av ett U-16 lag med ett A-lag i ES? Vad jag vet är att de slutade på en femteplats i serien vilket jag tror innebär missat slutspel, om det inte finns någon bakväg som i J-18 och J-20 serierna. Ska kolla upp det.

Erik Örnbergs Väsby vände sin förlusttrend och vann mot bottenlaget Trångsund med 4-3 på hemmais. Ny match väntar ikväll, borta mot Mälarhöjden/Bredäng (även dom i botten av tabellen), vilken är den sista innan uppehållet för Väsby, som befinner sig på 8:e plats i div. 1D. Örnberg leder fortfarande interna poängligan, med 20 poäng på lika många matcher.

Kom gärna med förslag på spelare som jag glömt.

/1960

3 kommentarer:

  1. Det finns ytterligare ett lag i Dalarna som Arvika har representanter i!

    SvaraRadera
  2. Jag antar att du menar Leksand och Erik de la Rose? Har haft honom i bakhuvudet, så i Arvikollen 3.0 är han med:) Men du skrev representanter, så vem/vilka har jag mer glömt?

    SvaraRadera
  3. Grums har 2 heta spelare

    SvaraRadera