"Och här ser ni Krutov, med ett ansikte endast en mor kan älska." - Arne Hegerfors

-

9.12.09

Sammanfattning

Halva serien i div. 2 väB är gången och lite halvtidssnack skadar ju inte. Grums och Kil är som väntat i topp, Hallsberg och Kristinehamn är starka även i år och Forshaga har överraskat många (förmodligen även sig själva) och innehar den sista play-offplatsen.

Arvika har haft både grus, småsten och även nåt klippblock i maskineriet än så länge. Man har blandat kanonresultat (5-4 mot Kil och 3-3 mot GIK) med riktiga bottennapp (2-6 och 3-7 mot FIF samt matcherna mot VHC). Förväntningarna har varit höga och de har inte infriats. Så vad är det då fel på? Förväntningarna eller resultaten? Som med nästan allt annat i livet, en mix. Inget fel i att sätta upp ett mål om att försvara seriesegern, tvärtom. Sådant lockar nyförvärv, motiverar sommarträning m.m. Att sen gå in i seriespel och tro att man är superstars för att man vann förra året, det är farligt det. Nyförvärven Åsvik, Ittonen, Schirmer och Kristiansen var de som skulle fylla upp luckorna efter Inkinen, Sundvall och Staffan Johansson, och det med rååååge. Det var så klappat och klart för ny serieseger att det hårda arbetet för att komma dit, helt glömdes bort.

Förra året hade man Tomi Inkinen som fixade biffen om det blev problem. I år hade kanske Marcus Ittonen varit den spelaren, men hans fotledsfraktur gör att han inte är tillbaka förrän nästa säsong (ja, han väntas skriva på för ett år till inom kort). Jonny Åsvik skrevs upp som Inkinens ersättare, men det är ju som att jämföra entrecôte med oxfilé. Båda två är kvalitetskött, men det är ju inte samma. Lite lullig liknelse men så är det. Båda två är ypperliga spelare, men inte av samma karaktär.
Kristiansen skulle reda upp alla defensiva bekymmer, men han hoppade av tåget av personliga skäl och vips stod allt hopp till Dennis Schirmer, för det hade ju helt glömts bort att det fanns 12-13 spelare som var med säsongen 08/09. Ooops.

Nu är det inte bara skit om ni trodde det. Andreas Östling gör sin bästa säsong hittills i mitt tycke. C:et på bröstet klär honom väl och jag tror det är en stor bidragande orsak till hans fina säsong. Bara ett mål eller fem som saknas. Erik Fridlund har höjt sig och där tror jag anledningen stavas B-E-N-G-T-S-S-O-N. Nyförvärvet Fredrik Bengtsson spelade med Fridlund under pojk- och juniortiden och det känns som att Fridlund blivit mer bekväm och hittat spelglädjen igen. Så även Markus Olsson, även om hans spel påverkats lite negativt av hans viktminskning.
Tommy Karlsson har klivit in och blivit en av lagets bästa backar. Kan få division 1-ögon på sig om han fortsätter i samma stil.
Så visst kan vi vända det här och se fram emot div.1 kval även 2010!

Kvar av matchandet innan juluppehållet har AHC två bortamatcher, mot svåra KHT på fredag och lika svåra Nor på söndag., samt en hemmamatch mot Viking på onsdag nästa vecka. Tre matcher som kan betyda nio poäng och bör innebära minst 6 för att få någon ro i julfirandet. Viking hemma ska vara seger och i bortamatchen mot Nor har AHC revanch att utkräva (2-4 i CQA i seriepremiären). Bortamatchen mot KHT kommer bli allra tuffast men vi ska också komma ihåg att AHC är ett av fyra lag som slagit KHT den här säsongen (4-3 i 3:e omgången).

Säsongens (hittills):
Seger: Kil borta, 5-4, trägen vinner! Bubblare: KHT hemma, 4-3, kanske inte den mest märkvärdiga, men ändå den första för säsongen.
Förlust: Har blivit en del bittra, men 3-7 mot Forshaga är inte ok hur mycket dom än överraskat. Bubblare: 2-6, också den mot Forshaga.
Överraskning, AHC: Tommy Karlsson. Har varit en av lagets bästa, varje match. Spelar alltid enkelt och är en klar förstafemmaback. Bubblare: Erik Olsson har gjort mycket bra matcher för att vara A-pojk, men han har en bit kvar. Fredrik Bengtsson, förra året i CHC, var det nog inte många som trodde skulle göra något väsen av sig. Men "Kamikaze" Bengtsson har gjort riktigt bra ifrån sig och överraskat många inklusive mig själv.
Överraskning, div.2: Förutom Forshaga, så får jag nog slå till med Andreas Karlsson, Grums. Var en av Forshagas bästa förra året förvisso, men att han skulle gå in och vara bästa spelare även i Grums var oväntat. Bubblare: Ja, det får väl bli Forshaga det då.
Mål: Jonny Åsviks andra fullträff mot Kil hemma. Överraskande skott från snäv vinkel, rätt upp i nättaket. Bubblare: Det gick rykte om att Thomaz Anderssons mål mot Åmål var riktigt snyggt. Sen har vi även Anderssons "Bossy-mål" och de flesta mål av firma Berntsson-Frost-Eriksson, så visst har vi gjort en del snygga mål.
Bästa: Patrik Eriksson
Sämsta: Skadan på Ittonen

Såhär går sista halvan av serien: AHC ligger och pendlar kring femteplatsen, det kommer vara väldigt jämnt, där segrar blir ovärdeliga. Oavgjort ger för stort poängtapp. AHC kniper femteplatsen efter en avgörande match mot Åmål i sista omgången. I Play-off möter man först Grums, som snuvades på förstaplatsen även i år, men den här gången av Kil. AHC lyckas besegra Grums båda matcherna, precis som i kvalet förra året och i play-off finalen möter man KHT som slog ut Hallsberg efter två überhårda matcher. Matcherna var faktiskt så hårda att KHT blir utslagna av de svartaste dark horses som hockeytvåan någonsin skådat. Avika klarar sig till kval!!

Det ni, gott folk!

/1960

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar