"Och här ser ni Krutov, med ett ansikte endast en mor kan älska." - Arne Hegerfors

-

18.1.10

Hammarö HC-AHC 3-1

Ajaj. Som Falken skrev, gick kanske sista play-offtåget för AHC i och med förlusten igår, söndag. Arvika vann tydligen skotten klart men det hjälper ju föga om man bara sätter en puck. Daniel Berntsson var det som satte den.
Nåja, trepoängssystemet gör ju att det kan gå fort, men det krävs att Arvika börjar rada upp segrar per omgående. Kil på lördag i CQA är nästa match. Kil åkte på sin femte förlust för säsongen, något överraskande, mot Karlskoga som vann med 5-4 i Sannerudshallen.

. . .
AHCs J-18grabbar åkte på ännu en förlust, mot Nor IK igår. Starkt ändå av Arvika att stå upp, med endast 9 man sista halvan av matchen. 3-5 blev resultatet, och Arvika hade 3-3 en bit in i sista, innan Nor kunde gå ifrån på slutet.
Stort plus till Viktor Lang, född -95. 14 år gammal, men med ett bakspel som en 30-åring i storform. Lugn, puckskicklig och backar inte för att gå in i en närkamp.
Det finns tydlig potential i J-18-laget, men det måste nötas spelmoment på träningarna. Många är helt omedvetna vad styrspel är och spelet i egen zon är stundtals skrämmande. Framåt visar dock laget att det finns kreativitet och kvalitet. Man ska även komma ihåg att truppen utgörs av merdelen 93:or och 94:or (samt två 95:or igår). Av de 12 spelare som var med igår (målvakter inräknade) var endast 3(!) spelare s.k. B-juniorer (födda -92 eller -93) resten utgjordes av 8 A-pojkar (U-16 spelare) samt en förstaårssenior på dispens. Svårt att stå emot lag som kommer med tre femmor varav minst två av dem utgörs av B-juniorer.
Arvika HC måste börja agera för att få en bättre juniorhockey. Alla andra lag (även dom utan hockeygymnasium) rekryterar spelare till sina juniorlag från andra klubbar, så varför ska det vara såna problem för AHC att fylla upp truppen?
/1960

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar