"Och här ser ni Krutov, med ett ansikte endast en mor kan älska." - Arne Hegerfors

-

1.2.10

Regn

Har varit torka på bloggen ett tag. Tänkte bota det med några rader.

Arvika HCs A-lag gick från botten till toppen vad gäller inställning från Vikingmatchen i onsdags till Grumsmatchen igår. Mot Grums kände man redan innan matchen att något var annorlunda. Det låg ett skimmer av spelsug över spelarna. "Grums ä rä värste ja vet" sa nummer 16, och då var det bestämt. Den här matchen skulle AHC inte förlora.

1-0 till GIK efter period 1. Skotten ska vi inte tala om, men jag gör det ändå. Trots tre PP för AHC mäktade dom endast med 3 (!) skott. Grums å andra sidan hade inga problem med skyttet, snarare överlistandet av Östling i buren. 14 stycken tror jag han motade. Skottstatistiken skildrar dock inte perioden helt. Som jag tidigare sa, fanns det något hos spelarna i Arvika den här kalla söndagen i januari. Något som kom att visa sig i andra perioden.

43 sekunder efter att domare Hagström släppt pucken för tredje gången i matchen, satte Arvika kvitteringen. Andreas Östlings skott från blå styrdes in via Robert Frosts klubba och när Pietari Oksa drygt två och en halv minut senare gjorde 1-2 var stridslusten total hos AHC grabbarna.
"Lätta mål" hette det på liverapporteringen men i min mening var Arvika värda allt de fick i denna period. Man krigade i varenda närkamp, stod upp emot GIKs uppspel och tog tillvara på målchanserna som gavs. Man spelade alltså som man skulle. Oksa (med reservation för ändringar) gjorde även 1-3 innan perioden var över.

Vad som hände i sista perioden var både väntat och oväntat. Arvika spädde på sin ledning till 1-4 innan Gruvön Boys vaknade till. AHC blev ängsligt och ett toppat och jagande Grums fick rejäl fart på rören och pucken i den tredje. 2-4 och 3-4 kom av bara farten, genom Maxi Wilfan i PP efter 8.39 och genom Jocke Molin i spel 5-5 efter 10.44.
Arvika begärde här time-out och gick ner på folk. Trots detta hade tåget från Grums fått upp ångan för mycket för att stoppas. 14.48 satte Wilfan sitt andra mål för kvällen, även det i PP. Några fler mål föll dock inte i perioden. Hårt jobb, en storspelande Kristoffer Östling och en gnutta tur gav AHC en viktig poäng. 18-5 i skott i sista visar ganska tydligt hur sista akten var och med tanke på den totala skottstatistiken, 41-18, kan man ju tycka att Grums var värda tre pinnar. Nu skiter vi ju ganska fullständigt i skottstatistik, det handlar om att göra mål, och det var AHC minst lika bra som Grums på att göra igår (bättre rentav om man ser till effektivitet)
AHC hade en "gameplan" och man följde den sånär hela matchen. Ser man till Vikingmatchen där ett lamfött Arvika med nöd och näppe fick med sig en pinne, var matchen mot Grums "a giant leap in the right direction" (gôtt internationell jag är).

Folk har snackat om att vi ska passa oss för Köping. Passa oss för kval nedåt. Pfft!
För Arvika har målsättningen hela säsongen varit play-off. Det tåget har gått. Men innan AHC är färdiga med den här säsongen ska dom vara så nära play-offplatsen dom bara kan. Varje kommande match ska vara en seger.

Det var AHC som spelade igår. Laget AHC. Hoppas det är dom som spelar på söndag när Forshaga kommer till CQA. Då vinner AHC.

Jösses, slutet på det här inlägget kändes som en bortklippt replik från "Miracle".