"Och här ser ni Krutov, med ett ansikte endast en mor kan älska." - Arne Hegerfors

-

7.2.10

AHC-Forshaga 5-2

Arvika tog en välbehövlig och oerhört skön seger hemma mot Forshaga i söndags. Hårt jobb, ansvarstagande och stort hjärta lade grunden till segern som skrevs till 5-2.
AHC har gått bättre och bättre på slutet. Frånsett senaste Vikingmatchen (4-4 i Valhall) har det visats upp en bättre karaktär hos spelarna och detta börjar nu ge frukt.
Mot Forshaga var det plattan i mattan från start. Förstakedjan med Oksa-Åsvik-Eriksson visade vägen med ett fartfyllt anfallsspel samt hårt arbete i styrspelet och forecheckingen. De två andra kedjorna, Andersson-Berntsson-Bengtsson och Barken-Fridlund-Sundvall ville inte vara sämre och AHC-spelet var en fröjd för ögat.
Trots 20-9 i skott för AHC var ställningen 0-0 etfer första. Daniel Berntsson var kanske den som var närmast att spräcka Lööfs nolla med ett ribbskott.

Nu är ju Arvika långt från första laget att ha stort skottövertag mot Forshaga och trots det inte ha ledningen. Så ledordet för andra perioden från tränarduon Sjöström/Ittonen var "tålamod, tålamod, tålamod".
Utdelningen kom också per omgående, i box-play. Box-playkungen Erik Fridlund snappade upp en puck och kom tillsammans med Barken 2 mot 1. Snett-inåt-bakåt-pass från Fridlund och Barken kunde raka in 1-0. Välförtjänt och skönt.
Andra perioden var Arvikas även den, dock inte lika mycket som i den första. 10-7 fördelades skotten.

Tredje perioden och 20 minuter att avklara för tre poäng. Senaste trean kom före juluppehållet för AHC (6-1 mot Viking) så visst var den efterlängtad. AHC började också mycket bra även denna period. Jonny Åsvik satte 2-0, rrrrrätt opp i take på pass av Putte.
Tyvärr fick vi bevittna samma sak som hände mot Grums för en vecka sedan. AHC hade segern inom räckhåll men började spela ängsligt. Forshaga tog tillvara på Arvika passivitet och Andreas Odhe tilläts göra både 1-2 och 2-2 inom loppet av två och en halv minut. Håhå jaja tänkte man, inte en gång till.
Den här gången var dock en annan gång. Dennis Schirmer ville inte åka hem till Sävsjön med ännu ett poängtapp mot Forshaga. Dryga 14 minuter in i perioden driver han in pucken i anfallszonen på nästerkanten, fortsätter runt buren och trycker in 3-2 vid bortre stolpen. Ett viljemål som tände AHC på nytt.
Fredrik Bengtsson satte spiken halvvägs i kistan med sitt 4-2-mål efter klappklapp-spel med Thomaz Andersson och Oksa slog i spiken ända ner när han satte 5-2 i tom bur.
Skotten i tredje tillskrevs 20-4 i AHC-favör, 49-20 totalt.

Segern var som sagt mycket efterlängtad och idag mycket välförtjänt. Vissa spelare har fått tillbaka självförtroendet och andras har stärkt det de redan hade. Det är ett annat go i laget och det är kul att se att ingen lägger sig ner och dör i tabellens ingemansland.
Kil borta på onsdag och visst vore det kul att fortsätta ställa till det för topplagen i serien.